MA ♥
Hey Baby . Thankyou for visit my blog :): Follow | Dashboard

Hello 2011
Friday, March 30, 2012 | 1:45 AM | 0



Erghhh , see the title ? Ehh before that , lupa pulak , Hi stalker , Hi sweettalker like me . Hahahaha . lol Siapa yg lalat ada terberak dekat kat bibir macam aku ny mean dia manis mulut untuk mencari kepentingan diri sendiri . Hahahahaha . Tak payah leww korang percayakan semua benda ni 100 % , bukannya betul sangat an ?
Back to story okey ? okey , okey , okey , okey . Jari jemari gemuk dah excited nak menaip dah ni . Ponpon ~ . Hehehe . Soalan nak ditanya japny ? Bila la umur aku nak mencecah 17/18 tahun ny ? Erkkk , Lama dh menunggu ni . Anganangan dh banyak , but satu pun tak terlaksana . Ergghhh , ny semua sbb faktor umur . Hahahaha . Okey , okey . Hampahampa nk tau takk , cekk amek PMR tahun ny , lol , menunjukk gila XD . Suka gila dapat hidup sampai sekarang . Opsss~ Bersyukur sangat dapat hidup sampai sekarng :D Okey , okey , okey . PMRPMRPMRPMR ! Bila ny ? Hahahaha , kay seriosly aku banyak gagal exam mula-2 ny . Ehh, bukan salah akuu ehh sebab tak belajar . Aku tekun doeee , just budak yg sebelah aku tu jee buat aku tak tekun , lol . Hahaha . Siot jee kutuk member sendiri . Sorry Aina . Mehhh muahhh sikit :P
Kayy , korang jangn jadi macam akuudoe , menyesal bila dh terlambat . Hahahaha . Waktu form 1 aku kelas ke-6 , then form 2 aku kelas ke-7 . Naik form 3 , hahhh , hambekk kauu , kebaboom gituu , kelas ke-8 . Ehh , siot je an ? Ni semua pasal folio . Erghhhh ! Foliofoliofolio , sembang jee aku ni dengan cikgu . Kata nak hantar folio bagai lahh , Lastlast tak hantar langsng ! Puihpuihhh ! Lawak doee . Macam budak-2 . Mula-2 form 1 memang aku baik doee . Sampailah ada satu hariny aku malas nk belajar waktu SEJARAH . Aku cakap dengan cikgu aku nak pergi tandas . Aku lepak dekat tandas samapilah habis masa CIKGU ROSLINA . Start dari haritu aku rimas bila terpaksa dan kena paksa masuk kelass . Blablabla . Tutup Bab form 1 . Naik form 2 . Awal-2 bulan aku sendirian dn serupa org bodoh dalam kelas , member dengan budak-2 nerd . Tempat duduk tak menentu . Terasa macam , diperbodoh-bodohkan jee . Biasa lewww , perangai sekolah rendah still ada (takutorang) Hahahaha . Lawak doee , Then waktu exam intervensi 2 kalau tak salah akuu , nk dekat-2 akhir tahuu gituhhh . Muncullah seorang hamba Allah yg bernama NADIRA AZILA BINTI HASSAN yg telah banyak mengubah hidup aku :) Kayy , aku rasa bersyukur gila . Alhamdulillah . Disebabkan dia , aku rasa lebih dihargai . Hahhahahaha (kononnya) Sampailah aku dapat bina satu group ni . That is FLY HEYYH <3 Kami semua berenam . Aku a.k.a sepet , Azila a.k.a bulat , Azmira a.k.a markona , Nad a.k.a donad , Aina a.k.a chimok , and last sekali Fatin a.k.a katek . Macam-2 nama adaa . Dah nama pelik-2 tu perangai pun dah tentu laah pelik-2 jugak an ? Kenangan bersama yg memang aku tak boleh lupaa . Erghhh , ponteng ramai-2 sampai dapat surat amaran dn kena cuci jamban , lol . Cerita dia laguni . Waktu ni kytrng ada kelas KHB . Kelas I mean kelas aku and kelas J mean kelas gabungan kami . Aku , Azila , Azmira , Nad , Fatin semua ponteng . Kytrang lepak kelas jehh pun =.= . Hahahaha . Aina mana ? Ohh , Aina kelas lain :) Kayy sambung ceritaa , Dyrang semua kelas ERT , then aku sorang je kelas perdagangan . Lepastu , dengan secara tiba-2 . Kedangkedum . " KORANG BUAT APA ! PONTENG ! TAK MASUK KELAS !? " Kedengaran suara ! Wahwah , sudah lali kami mendengar suara tuu . Itulah guru displin kami a.k.a SIR HAFIZAN :) Hahahaha . Suspen tak ? lol ... Mula-2 kytrang semua dengar suara tu kt kelas sebelah a.k.a kelas J . So kytrang lari latang pukang doe , hahaha . Btw aku rasa aku sempat lari , then menyorok kat tangga . Tapi disebabkan aku fikir-2 balik , kalau aku tak ikut dyrang sekali , nama aku kena petik lagi susah doee . Waktu tu ramai gila ponteng ! Tapi yg aku peliknya kenapa ramai budak PERDANGANGAN TAK PONTENG SEKALI . Eghhh , kalau tak budak perdangangan leeww yg paling sukaa ponteng =.= . Lastlast kami dihadapkan ke makamah syariah ! Terima surat amaran dn kena cuci jamban keesokkan harinya . Hahahaha . Aku , Azila , Azmira je yg semagat cuci jamban padahal org lain takde pun bajek-2 nk cuci jamban . Nasib baik cuci jamban cikgu . Tuktukk aku bawak camera , snap dalam jamban , bikin filem dalam jamban . Lepas je daripada haritu , bila aku ajak ponteng dyrang dh taknak . Then waktu solat pulakk . Aku start ponteng dulu . Mula-2 aku just ponteng sorang-2 last skali semua nk follow . First aku ponteng tu aku suruh dyrang gerak dulu , kononya aku nk bersihkan kelas . Lastlast aku tolak meja cikgu kebelakang , then aku menyorok bawah meja tu sorang-2 sambil text MyBieBoo . Wehweh , nak tahu , dulu aku suka tukar-2 boyprend . Hahahah , dalam seminggu tu dekat 8 kali tukar boyprend . Sabtu dengan ahad je aku single . hahahah . kau ada ? Tapi dalam tahun ni aku cipta SEJARAH BARU . Dah alang-2 cakap pasal SEJARAH ni , mehh aku nak cerita sikit pasal cikgu SEJARAH aku yg agakkk . Erghhhh , tergangu emosi akuu doe . Cikgu ni boleh dikatakan agak sedikit MIANG ! Kayyy , dalam kelas BELIAU , kami berlima duduk satu geng dekat belakang , then bila BELIAU cakap jee , kytrang apa lagi , memekak je laah . Erghhh , tapi BELIAU membuat kami seperti tidak pernah wujudd jee . Kayy , menyirap tahap babihh doee ! Aku tak brapa suka sangat cikgu ni , sebab dulu waktu aku jalan dia pergi selak tudung blakang aku bagai , then guna perkataan GOMOLGOMOL , ingat aku ni apaa ? Ehhh , puih . menyirap pulak akuu . okey okey stop sampai situ . Tapi dalam tahun ni aku cipta SEJARAH BARU . Ingat tuu tadi aku nak cerita apa ? Kayyy , tahun ni kan kan , aku COUPLE DENGAN BUDAK SEKELAS ! hahahahhahaha , lol . menujuk doe aku ni ! Btw rasa macam lawak pulakkk rasanyaa =.= . Mula-2 Azmira couple dengan Haziq , then Haziq pindah . Nad pulak couple dengan Abdul . Ntah brape kali break aku pun don’t care punya laa . Then aku couple dengan Alif , Hmmm ! Last skali Fatin couple dengan Ujang . Blablablabla , malas aku nk cerita pasal couple-2 ni , lastlast semuanya break macam tuu je . Menyirap habis !
Then ni paling lawak . Suatu hari pada hari Jumaat yg tenang …
AZMIRA : Wehh , adik kau suruh beli apa tadi ?
AKU : Air .
AZMIRA : Air Apa ?
AKU: Coke , Wehh , amek jap , aku seganlah . Nanti org ingat aku tak puasa pulakkk .
AZMIRA: Hah, Nah cik ! Brapa ni ?
Acik : RM2.80
AZMIRA: Hahh, kau bayar !
AKU: Hah, dh . Jom cepat blahh .
Kayy , nak tahu something tak ? Ni sebenarnya bulan puasa . Hahahahahhahahahahahahahahahhahaah , Gelak besar doe aku bila ingat semua ni balik , siap snap gambar lagi . Kalau tak salah aku ni hari terakhir before cuti sekolah for raya . Sebab waktu ni Alif ada text aku “ SAYA NAK JUMPA AWAK SEBELUM SAYA BALIK KAMPUNG “ Kalau tak salah akuu laah .
Then , lepa dari kytrang beli air , kytrang ikut jalan dekat padang nk balik sekolah . Then waktu tu rasa macam terinagt dkat Fatin dengan Nad . So kytrang gerak blok E4 , Hahahah . waktu otw tu Azmira boleh pulak an nak pose pegang botol coke an , Bedallah . Then kytrang naik tingkat 7 . Dh agak dh , fatin dgn Ujang , Nad dengan Abdul . Dyrang tgah dating , lol . Teruk siot perangai . Waktu ni Azila tak sampai lagi , Aina tak tahuu keman dah ? Banyak doe gambar aku dengan Azmira pose pegang botol coke . Kayy , waktu tu aku dh menyagap nk minum coke sampai sangup ponteng puasa tahuu tak ? Kayy , biase leww budak-2 . Dalam pukul 2 mcm tu kyrang cari Azila dengan Aina , then kumpul 6 org semua then baru masuk sekolah . Haritu kytrang semua lepak perhimpunan jee . Cikgu tak bgi masuk kelas . Dyrang semua dok sibuk buat folio sampai aku dok sibuk buat relax je . hahaha . Dah aku banana , tak tahu nk buat apaa , then aku Nampak dyrang bwak camera . So aku pun ter-kedek-2 jalan nk pergy jumpa SIR HAFIZAN nk Tanya boleh ketak bwak camera . padahal dh byak gambar aku snap aww , boleh lagi mau tye yee kau ni Mira . MAcam doe kyrang snap . Macam KLCC tumbang pun ada . Then kan , si Fatin tu dapat snap dengan Ujang pulak , perghhhh , jelouse habis . But terpaksa padam sebab aku baru teringat SIR HAFIZAN kata , Sir nak tengok gambar yg aku snap bagai . Sumpah yg ni macam gampang . :-
SIR HAFIZAN : Ni apa ? Korang tak puasa ehh ?
AKU : Erkkk , hahahahaha #gelabah
AZMIRA : Ohhh , gambar tu sh lama dh sir , haritu saya dating rumah Mira Siapkan kerja #coverpadahal .
Lepas je sir tengok camera aku , aku lepak dgn dyrang balik , buat bulatan . Hahahah , waktu tu boleh pulak cikgu bukak lagu raya an ? Then dyrang nyanyi , so aku kerja merakam . Lepas tu dh nk balik dh bagai , cikgu suruh buat barisan sebab nak balik dh . Biasa leww , sebelum cuti kenalah salam cikgu dulu an ? Lepas tu kytrang chaww . Nad dapat snap dengan Abdul , Fatin dengan Ujang . Aku apa lagi , dengan Alif ahhh , Yahoooo ! Then balik jee sekolah tu aku terus uploud gambar aku denga Alif , Semagat bhai . Then dia suruh aku padam balik . Sebab gambar tu buruk , Memang buruk pun . Kytrang couple tak lama doe , aku tak sempat raya dengan dia pun:( Lepas tu kytrang break . Waktu raya lagi wehh , Single time rayaa ? Watahell ? Then ntah macam mana aku boleh couple dengan abang dia an ? lol , teruk an ? Okey , blablablabla . Tutp bab form 2 . Naik form 3 pulak . Mula-2 aku pergi tengok class , perghhh , ! Tak puas hati gila ! Dapat class ke-8 ! Fucker shit !! Aku rasa macm nk BOM jee , Result aku banyak gagal doee . Then ada pulak cikgu tulis aku Tak Hadir , padahal aku terang dh pergi aku kertas exam aku kt cikgu tuu . Hmmm , Niat aku nk pindah doe . Tapi …… Abaikan jee lah , sampai sekarang , Alhamdulillah , walaupun kena dera , tapi still hidup , Hah ? Apa celop dengan FLY HEYYH ? Kayy , sorry . Nad pindah so tinggal aku , Azmira , Azila , Fatin , Dgn Aina je lagi . Aku sama kelas dgn Aina . Azmira dengan Fatin , Azila sorang-2 . Hmm , ada satu hari tuu aku dh baik sangat dengan org , sampai aku kena pijak then aku pergi pijak member aku sendiri . Aku pergi sound Si Fatin tu . Sampai sekrang Fatin tak tahu apa funtionnya . Gaduh bagai-2 ahhh , Then bila aku nk settle benda ni elok-2 si Fatin tu taknak pulakk , ahh , lantak kau ahh if kau taknak sedar lagi ! Tak hadap leww wehh ! Apapun aku sedar tu semua salah aku . Blablabla . Sampai situ je laa memory yg dapat aku ceritaaa . Thankyou so much kawan-2 :)

Older Post
NANBNA



Hey , Let me Introdunce my self . Mira Adira was born in this earth on 13/12/1997. I know i was not a perfect people but i still try to be that :') ❤
#DONNIEKENZO
#AL NAJMI
Navigations.

Entries About Stuff
Credit

Template : Aina Hanani
Re-edit : Alya Najwa
Background : Faqihah
Header : Aina-Hanani
Image : We ❤ it
Best view : Google Chrome